Nezaobilazne atrakcije za decu

Zlatibor, najlepša planina, ali ujedno i planina koju roditelji sa decom najradije biraju za odmor. Kako zbog svežeg vazduha, prirodnih lepota, brojnih pešačkih staza tako i zbog bogatog sadržaja namenjenog upravo našim najmlađim gostima.
Ovde delimo sa vama neke od atrakcija i izleta koje nikako nećete moći zaobići kada boravite na Zlatiboru sa decom, bez obzira na godine.


Ranč Zova

Na samo 300m od apartmana „Maria“ nalazi se ranč „Zova“, prva a možemo reći i svakodnevna stanica za sve naše goste. Glavni razlog jeste jahanje konja, u kojem osim dece uživaju i odrasli.
Na ranču se osim konja nalazi i mini zoo vrt, sa mnogim domaćim i divljim životinjama koje izazivaju veliko interesovanje i pažnju dece.

Okružen bukovom šumom i pašnjacima brojni posetioci ovo smatraju najlepšim delom Zlatibora. Na ranču se nalazi i kruška stara 400 godina oko koje se nalazi tridesetak panjeva gde se možete odmoriti i uživati u prirodi.


Dino park

Tematski park i turistička atrakcija u kojoj posebno uživaju deca. Dino park je osim zabavnog i park edukativnog karaktera u kojem ne samo deca već i odrasli mogu učiti o dinosaursima zahvaljujući njihovim multimedijalnim replikama iz doba Krede i Jure.

U parku se nalazi 20 replika dinosaurusa u njihovoj prirodnoj veličini, od kojih je svakako najimpresivniji Tiranosaurus – Rex. Takođe, u okviru ovog parka se nalazi i avantura park, veštačka stena i zip-line, kao i Dečije dino selo koje je spoj tradicionalnog srpskog sela i modernih igraonica. Park ima i brojne dodatne sadržaje za dečiju zabavu i animaciju. Kako se ovaj park nalazi u šumi tako će i odrasli moći da uživaju u prirodi i svežem vazduhu.  Za kraj posete zajedno možete uživati i kafeu pored jezerceta u okviru parka.


Avantura park

Ako poželite da Vašoj deci obezbedite celodnevnu avanturu u prirodi punu izazova i adrenalina Avantura park je pravo mesto, bez obzira na godine dece. Čak će i odrasli uživati i ovom parku.
U Avantura parku na Zlatiboru deca će testirati svoje sposobnosti, maštu i snalažljivost. Postoji sedam nivoa, odnosno poligona: Baby nivo, Vrtić nivo, Izazov nivo, Gusar nivo, Tarzan nivo, Džungla nivo i Zip-line. U parku postoji i restoran u kojem možete da se okrepite nakon dana ispunjenog avanturama.


El Paso City

Još jedan tematski park, El Paso City je namenjen za malo stariju decu i odrasle. Kroz park prolazi reka koja deli park na dve celine, američku i srpsku. Ovo je mesto susreta dve kulture. Sa jedne strane reke nalazi se kaubojski grad i indijansko sela a sa druge je prikaz tipičnog zlatiborskog sela iz 19. veka

Kada uđete u kaubojski grad, u kome se nalaze autentično prikazani obekti, imaćete utisak da ste zalutali u grad Divljeg zapada iz nekih od vestern filmova. Čuveni Saloon, banka, prodavnica, berbernica, zatvor i šerif koji sedi na terasi samo su neki od obekata koje možete ovde videti. Unutar samog grada nalazi se i suvenirnica kao i brojne atrakcije u kojima se može oprobati cela porodica.

Indijansko selo se sastoji od šest velikih indijanskih šatora u kojima možete i prespavati. U okviru ovog dela se nalazi i dečije igralište koje je uređeno tako da liči na malu repliku sela.