Vidikovci zlatibora za pamćenje

Nedavno su nas gosti našeg apartmana „Maria“ pitali koje je najlepše mesto za izlet na Zlatiboru. Bez razmišljanja smo odgovorili da je mesto odakle pogled seže daleko, dje je vazduh mirišljav a Sunce za nijansu bliže i toplije. Naš odgovor je izazvao veliku znatiželju kod njih, pa su se slušajući naše preporuke upustili u najuzbudljiviju avanturu.

Na Zlatiboru postoje čak tri takva posebna mesta, gde ćete moći uživati ceo dan i kojima ćete se uvek iznova vraćati. Tri vidikovca sa nesvakidašnjim i najlepšim pogledom, po našem mišljenju: Gradina, Obadovo Brdo i Banjska Stena.

Vidikovac Gradina

Udaljen je oko 5km od centra Zlatibora i do njega možete doći peške. Pešačka tura traje oko sat i po i nije previše zahtevna. Na vrhu se nalazi drveni letnjkovac kao i teleskop koji stoji na raspolaganju svim posetiocima.

Sa vidikovca Gradina pruža se pogled na sve četiri strane sveta i prelazi preko divljih vrhova Zlatibora do uređenih naselja i prostranih pejzaža. Pogled sa ovog vidikovca je jedinstven jer sa istog mesta možete videti sa jedne strane pošumljene padine manjih brda i brežuljaka dok vas sa druge strane očekuju zlatno žute livade i pašnjaci.

Vidikovac Obadovo Brdo

Obadovo brdo je veoma popularan vidikovac, do kojeg vodi uređena pešačka staza koja nije previše zahtevna, a nalazi se 6km od centra Zlatibora.

Sa vidikovca se pruža pogled na padine Tare, Mokru Goru, ravnicu Braneškog polja, raštrkana seoska domaćinstva Šljivovice, a kupalište Jokino vrelo se vidi kao na dlanu.

Vidikovac Banjska stena

Vidikovac sa jednim od najlepših pogleda u Srbiji je Banjska Stena. Sa ovog vidikovca pruža se bajkovit pogled na jezero Perućac, kanjon reke Drine i područje Osata, koje se nalazi u susednoj Bosni i Hercegovini. A ako je pogled najlepši onda očekujte i veću gužvu jer je ovaj vidikovac jako popularan.

Apartmani Vila Maria